DIETERS VERHAAL

Op 9 maart 2015 kreeg Dieter De Cauderlier op 29-jarige leeftijd een epileptische aanval. Na meerdere onderzoeken kwam de diagnose: een kwaadaardige hersentumor, gelegen middenin de hersenen, dus niet te opereren. Hij kreeg radiotherapie en ook chemotherapie, waardoor Dieter er samen met de artsen in geslaagd was de tumor te laten verkleinen. Hij kon zijn leven terug in handen nemen: opnieuw kilometers fietsen, toekomstplannen maken, met zijn vrienden op stap gaan,… Zijn motto was meer dan ooit: “Alles waar je de keure van hebt, moet je meepakken!”. Tot in november 2016 opnieuw klachten kwamen: duizeligheid, wazig zicht, evenwichtsproblemen,… Na maanden te zoeken naar de oorzaak hiervan, kwamen ze tot de vaststelling dat er opnieuw een tumor gegroeid was, ditmaal in de kleine hersenen. Dieter heeft opnieuw zijn uiterste best gedaan om te vechten. Een poging om chemotherapie te ondergaan, een poging om radiotherapie te ondergaan. Tot in juli 2017 de symptomen zo ernstig waren dat beslist werd de behandeling stop te zetten. Na een ziekenhuisopname van 8 weken is Dieter uiteindelijk op 25 augustus 2017 gestorven op 32-jarige leeftijd.

Als zus, ouders en naaste vrienden sta je erbij en kijk je ernaar. Zien hoe een geliefde zo moet strijden tegen een ziekte die je helemaal niet in de hand hebt, is hard. We besloten in 2016 een evenement te organiseren om geld in te zamelen. Heel veel aandacht gaat naar kanker in het algemeen en zeker ook naar kanker bij kinderen en borstkanker, maar naar ons gevoel moet ook meer aandacht gaan naar het onderzoek van hersentumoren. Want Dieter is niet de enige... Er zijn jaarlijks 800 nieuwe gevallen met hersenkanker in België. Bij kinderen is dit zelfs de tweede meest voorkomende soort kanker (na leukemie).

Onder het motto “bewegen is gezond”, ontstond het idee om een fietsevenement te organiseren: BeneFIETS. Dieter was een fervente ‘wielertoerist’ en via deze weg werd hij ook betrokken in het ganse verhaal. We hebben zelf ook ondervonden dat het mede dankzij Dieters sterke fysiek en positieve ingesteldheid is, dat hij zich bij de eerste hersentumor zo goed door de behandeling geworsteld heeft. Tijdens het organiseren van de tweede editie van BeneFIETS in 2018 besloten we een fonds op te richten op zijn naam, om op die manier zijn strijd verder te zetten. Wil jij ons Fonds een duwtje in de rug geven? Bezoek onze steun-pagina.